Φιλετίνια Μοσχαρίσια Μαριναρισμένα Με Κρέμα Βαλσαμικού Ρόδι Με Stevia
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
2 μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα χωρίς κόκκαλο
4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι με stevia
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κολοκυθάκια
Για το κουρκούτι μπύρας:
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml μπύρα
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τις μοσχαρίσιες κόντρα μαζί με την κρέμα βαλσαμικού ρόδι με stevia, τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τις μοσχαρίσιες στο ψυγείο για 20-25 λεπτά να μαριναριστούν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια προσθέτετε την γλυκιά πάπρικα μαζί με την μπύρα και ανακατεύετε καλά με
ένα σύρμα μέχρι να φτιάξετε ένα κουρκούτι.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 3 δάχτυλα ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά.
Πανάρετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού με λίγο αλεύρι και τα τινάζετε πολύ καλά.
Βυθίζετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού μέσα στο κουρκούτι, τα αποσύρετε από το κουρκούτι, τα τινάζετε ελαφρώς να φύγει το περιττό κουρκούτι και τα τηγανίζετε στο ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά.
Αποσύρετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού από το τηγάνι όταν είναι έτοιμα και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τις μοσχαρίσιες κόντρα για 4-5 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές.
Όταν οι μοσχαρίσιες είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από το τηγάνι, τις τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής, τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και τις κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτά διαγώνια φιλετίνια.
Σερβίρετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού μαζί με τα μοσχαρίσια φιλετίνια και περιχύνετε με λίγη κρέμα βαλσαμικού ρόδι με stevia.
alexandrospapandreou.gr
πηγη
Για 2 άτομα
2 μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα χωρίς κόκκαλο
4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι με stevia
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κολοκυθάκια
Για το κουρκούτι μπύρας:
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml μπύρα
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τις μοσχαρίσιες κόντρα μαζί με την κρέμα βαλσαμικού ρόδι με stevia, τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τις μοσχαρίσιες στο ψυγείο για 20-25 λεπτά να μαριναριστούν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια προσθέτετε την γλυκιά πάπρικα μαζί με την μπύρα και ανακατεύετε καλά με
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 3 δάχτυλα ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά.
Πανάρετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού με λίγο αλεύρι και τα τινάζετε πολύ καλά.
Βυθίζετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού μέσα στο κουρκούτι, τα αποσύρετε από το κουρκούτι, τα τινάζετε ελαφρώς να φύγει το περιττό κουρκούτι και τα τηγανίζετε στο ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά.
Αποσύρετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού από το τηγάνι όταν είναι έτοιμα και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τις μοσχαρίσιες κόντρα για 4-5 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές.
Όταν οι μοσχαρίσιες είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από το τηγάνι, τις τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής, τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και τις κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτά διαγώνια φιλετίνια.
Σερβίρετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού μαζί με τα μοσχαρίσια φιλετίνια και περιχύνετε με λίγη κρέμα βαλσαμικού ρόδι με stevia.
alexandrospapandreou.gr
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου