Σαλάτα με κρουτόν από αλεύρι ντίνκελ σε σχήμα πέρλας
Γράφτηκε απο
Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...
Τα κρουτόν
μπορούν να συνοδεύσουν θαυμάσια οποιαδήποτε σαλάτα, που αν περιέχει και μια
πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, συνθέτουν πολύ εύκολα ένα πλήρες θρεπτικό και
χορταστικό γεύμα.
Ας δούμε πως θα φτιάξουμε μια πλήρη 3άδα…
Ως ζωικό
μέρος της 3άδας (Κοτόπουλο)
Ως αμυλούχο
μέρος της 3άδας (Κρουτόν)
Ως φρέσκο
μέρος της 3άδας (φρέσκα λαχανικά εποχής)
Για 2
μερίδες ανακατεύουμε καλά 2 ψητά στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κυβάκια, 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα λαχανικά (πχ.
εσκαρόλ, βαλεριάνα, ραντίτσιο, αβοκάντο, αγγούρι, ντοματίνια, δυόσμο), ένα
φλιτζάνι κρουτόν από ντίνκελ και 4 κουταλιές της σούπας σως βινεγκρέτ και
είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τη πιο νόστιμη τραγανή σαλάτα.
Λήψη
Φωτογραφίας, Επιμέλεια και Styling : Δέσποινα Ζητάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου