Απολαυστικά και θρεπτικά Χούμους για την νηστεία










– Σουρώνουμε και κρατάμε 3/4 φλ νερό από αυτό που εβρασαν.
– Σε multi ή blender ή σμουθιερα βάζουμε το λεμόνι το κύμινο τα Ρεβίθια, το σκόρδο, το ταχίνι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάω μέχρι να πολτοποιηθοτν προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και τον ζωμό από τα Ρεβίθια και χτυπάμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα 50 ml νερό βρύσης και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμωδες. Σερβίρουμε με μαϊντανό.
Δοκιμάστε το Χούμους σε αραβική πιτα, ρεβιθοκεφτεδες (falafel), ντομάτα, μαρούλι, γιαουρτι και πάπρικα. Εάν νηστευετε προσθέστε Κέτσαπ και μουστάρδα στη θέση του γιαουρτιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου