Απολαυστικά και θρεπτικά Χούμους για την νηστεία
Το Χούμους είναι από τις πιο χορταστικές επιλογές κατά την διάρκεια της νηστείας και όχι μόνο. Πλούσιο σε πολλά θρεπτικα συστατικά, θεωρείται ένα από τα super foods. Πως θα το φτιάξεις;
Χούμους σπιτικό :
100γρ ταχίνι
250γρ Ρεβίθια
1/2 λεμονι στημένο
2 σκελίδες σκόρδο
80ml νερό βρύσης 100γρ ελαιόλαδο
1κ σούπας κύμινο
3/4 φλ ζωμό των ρεβιθιων
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός για το σερβίρισμα
100γρ ταχίνι
250γρ Ρεβίθια
1/2 λεμονι στημένο
2 σκελίδες σκόρδο
80ml νερό βρύσης 100γρ ελαιόλαδο
1κ σούπας κύμινο
3/4 φλ ζωμό των ρεβιθιων
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση :
-μουλιαζουμε τα Ρεβίθια από το βράδυ και βράζουμε την επόμενη μέρα για 45 λεπτά περίπου. Εάν είναι κατεψυγμένα τα βράζουμε κατευθείαν.
– Σουρώνουμε και κρατάμε 3/4 φλ νερό από αυτό που εβρασαν.
– Σε multi ή blender ή σμουθιερα βάζουμε το λεμόνι το κύμινο τα Ρεβίθια, το σκόρδο, το ταχίνι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάω μέχρι να πολτοποιηθοτν προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και τον ζωμό από τα Ρεβίθια και χτυπάμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα 50 ml νερό βρύσης και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμωδες. Σερβίρουμε με μαϊντανό.
Δοκιμάστε το Χούμους σε αραβική πιτα, ρεβιθοκεφτεδες (falafel), ντομάτα, μαρούλι, γιαουρτι και πάπρικα. Εάν νηστευετε προσθέστε Κέτσαπ και μουστάρδα στη θέση του γιαουρτιού.
– Σουρώνουμε και κρατάμε 3/4 φλ νερό από αυτό που εβρασαν.
– Σε multi ή blender ή σμουθιερα βάζουμε το λεμόνι το κύμινο τα Ρεβίθια, το σκόρδο, το ταχίνι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάω μέχρι να πολτοποιηθοτν προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και τον ζωμό από τα Ρεβίθια και χτυπάμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα 50 ml νερό βρύσης και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμωδες. Σερβίρουμε με μαϊντανό.
Δοκιμάστε το Χούμους σε αραβική πιτα, ρεβιθοκεφτεδες (falafel), ντομάτα, μαρούλι, γιαουρτι και πάπρικα. Εάν νηστευετε προσθέστε Κέτσαπ και μουστάρδα στη θέση του γιαουρτιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου