Απάκι – χοιρινό κρέας- κρητική συνταγή
Γράφτηκε απο
Μαρίνα Παπάζογλου / Διαιτολόγος - Διατροφ...
Παραδοσιακή
αγαπημένη συνταγή που την έκαναν οι παππούδες μας όταν έσφαζαν το χοιρινό στο
χωριό. Αν και προδιαθέτει για πολλές θερμίδες και λιπαρά, το… κακό προκύπτει
ετά στο γλέντι, μιας και είναι εξαιρετικός μεζές.
Είναι
εξαιρετικό καπνιστό, υπέροχος μεζές, με καλό κρασί, που συνηθίζεται στα χωριά
της Κρήτης.
Υλικά :
Κρέας
χοιρινό, χωρίς ξίγκι
Ξίδι
Αλάτι,
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το
κρέας σε στενόμακρες λουρίδες. Το πλένουμε με νερό, το βάζουμε στο ξίδι, τα
αφήνουμε 24 ώρες και το άλατοπιπερώνουμε.
Ανάβουμε
φωτιά από φασκομηλιές, που μυρίζουν όμορφα. Κρεμάμε τις λουρίδες σε σύρμα,
διπλωμένες στα δύο, πάνω από τη φωτιά μισό μέτρο και ψήνουμε με την κάπνα σιγά
σιγά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου