Συνταγή της Ημέρας: Σοκολατόπιτα
Μία συνταγή
για τους φίλους μας από το Σφυγμό της αγοράς.
#tsoulotip: Κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του
γλυκού ώστε να σιροπιαστεί καλύτερα όταν θα περιχύσουμε το υπόλοιπο μείγμα.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ.
Ζάχαρη,κρυσταλλική
250 γρ.
Βούτυρο
3 κ.σ.
Κακάο,κοσκινισμένο
310 ml. Νερό
280 γρ.
Αλεύρι, γ.ο.χ
1 κ.γ.
Μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
& ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τοποθετούμε
ένα βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αδειάζουμε το
νερό,τη ζάχαρη,το βούτυρο και το κακάο.Με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να
λιώσει το βούτυρο και να έχει διαλυθεί το κακάο.
2. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη
φωτιά και αδειάζουμε σε ένα μπολ 240 γρ. από το μείγμα.Επιστρεφουμε το
κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά,χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και ρίχνουμε
μέσα στο υπόλοιπο μείγμα τα αυγά,το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να σφίξει ελαφρώς το μείγμα.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200
βαθμούς στον αέρα.
4. Αδειάζουμε το μείγμα από την
κατσαρόλα σε μία τετράγωνη αντικολλητική φόρμα διαμέτρου 25x25 εκ. στην οποία
έχουμε απλώσει λαδόκολλα στην επιφάνεια της και ψήνουμε για 20 λεπτά.
5. Αφού ψηθεί, αφαιρούμε το γλυκό από το
φούρνο και κάνουμε τρύπες με ένα μαχαίρι στην επιφάνειά του.Περιχύνουμε με το
μείγμα που κρατήσαμε στο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα περίπου.
6. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου