Συνταγή της Ημέρας: Baby πατάτες φούρνου
Μία συνταγή για τους φίλους της καλής κουζίνας από το Σφυγμό της αγοράς.
#tsoulotip: Βράζουμε
πρώτα τις πατάτες για να γίνουν ακόμη πιο τραγανές.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο baby πατάτες
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 σκ. Σκόρδο
3 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα
50 γρ. Βούτυρο
1 κ.γ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες και τη γεμίσουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν
οι πατάτες τελείως. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τις
πατάτες να βράσουν. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό, τις αφήνουμε για 10
λεπτά ακόμα και έπειτα τις σουρώνουμε.
2. Παίρνουμε
ένα πυρέξ φούρνου και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες αφού τις έχουμε πατήσει
ελαφρώς με τα χέρια.
3. Τοποθετούμε
όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο πυρέξ και ανακατεύουμε προσεκτικά.
4. Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.
5. Σερβίρουμε
ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου