Συνταγή της Ημέρας: Αρνάκι μπογάνα
Μία συνταγή για τους φίλους της καλής κουζίνας
από το Σφυγμό της αγοράς.
Το δενδολίβανο βοηθάει στο να μη μας
"μυρίζει" το αρνί.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό αρνίσιο μπούτι
1 1/2 κιλό πατάτες baby
4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
500γρ. ντομάτα κον κασέ (κονσέρβα)
90γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
4 φύλλα δάφνης
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 1/2 κιλό πατάτες baby
4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
500γρ. ντομάτα κον κασέ (κονσέρβα)
90γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
4 φύλλα δάφνης
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
5 κλωνάρια δεντρολίβανο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Λαδώνουμε το αρνίσιο μπούτι πολύ καλά και το
αλατοπιπερώνουμε.
2. Το
τοποθετούμε μέσα σε ένα βαθύ ταψί του φούρνου και προσθέτουμε τις πατάτες, αφού
τις έχουμε λαδώσει και αλατοπιπερώσει.
3. Στη
συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη ντομάτα κον κασέ, το
σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και το βούτυρο.
4. Σκεπάζουμε
το ταψί με μια λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε αλουμινόχαρτο, ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 2 ώρες και την τελευταία
μισή ώρα, ξεσκεπάζουμε το ταψί για να πάρει χρώμα το φαγητό.
5. Μόλις
ετοιμαστεί σερβίρουμε ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου