Συνταγή της Ημέρας: Σουφλέ ζυμαρικών
Μία συνταγή για τους φίλους της καλής κουζίνας από το Σφυγμό της αγοράς.
#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε τύπο ζυμαρικού θέλουμε. Προσέχουμε τα μανιτάρια και το μπέικον που θα ρίξουμε στο μείγμα με τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Ταλιατέλες, βρασμένες
400 ml ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
300 γρ. Μανιτάρια
200 γρ. Μπέικον, σε φέτες
80 ml Ελαιόλαδο
150 γρ. Τυρί Gouda NOYNOY
100 γρ. Παρμεζάνα, τριμμένη
2 Αυγά, μέτρια
10 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα.
2. Κόβουμε το μπέικον σε φέτες και το βάζουμε μαζί με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
3. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι. Επιστρέφουμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά.
4. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με την υπόλοιπη ποσότητα από το ελαιόλαδο.
5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
6. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη μαζί με το μπέικον.
7. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές μαζί με τα αυγά. Χτυπάμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη για να ομογενοποιήθουν. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, το μπέικον με τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
8. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά κρατώντας λίγο τυρί Gouda NOYNOY για το τέλος, και ανακατεύουμε πολύ καλά.
9. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. Πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί που έχουμε κρατήσει από πριν και καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
10. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
11. Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου