Η Συνταγή της Ημέρας: Σουτζουκάκια
Μία συνταγή για τους φίλους της καλής κουζίνας από το Σφυγμό της αγοράς.
#tsoulotip: Το γάλα το
χρησιμοποιούμε μαζί με τη σόδα για να μας γίνουν ακόμα πιο αφράτα τα
σουτζουκάκια μας
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τον κιμά
500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά, από λάπα
100 ml. Γάλα, πλήρες
1 κ.γ. Ξύδι από λευκό κρασί
¼ κ.γ. Σόδα μαγειρικής
1 κ.γ. Κύμινο, τριμμένο
2 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα
800 γρ.Ντομάτα κονσκασέ
200-250 ml. Νερό
2 κ.σ. Γιαούρτι στραγγιστό
50 ml. Ελαιόλαδο
1 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. Ντοματοπελτέ
2 Μπαχάρια ολόκληρα
½ κ.γ.Ζάχαρη (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
& ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ και πλάθουμε με τα
χέρια μας.
2. Σκεπάζουμε
το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να
σφίξει ο κιμάς.
3. Μόλις
σφίξει ο κιμάς πλάθουμε σουτζουκάκια βάρους 30 γρ. περίπου.
4. Ζεσταίνουμε
ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και ψήνουμε
τα σουτζουκάκια μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα σε όλη τους την επιφάνεια .
5. Μεταφέρουμε
τα σουτζουκάκια από το τηγάνι σε ένα πιάτο.
6. Χαμηλώνουμε
τη φωτιά στο μέτριο και στο ίδιο τηγάνι που κάναμε τα σουτζουκάκια, ρίχνουμε
τον πελτέ ντομάτας και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη
ντομάτα κονκασέ, το σκόρδο, τα μπαχάρια, τη ζάχαρη, ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε
και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
7. Προσθέτουμε
τα σουτζουκάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για πέντε λεπτά ακόμα ώσπου να
μαγειρευτούν μέχρι μέσα και να έχει δέσει η σάλτσα. Τέλος βάζουμε το γιαούρτι
και ανακατατεύουμε καλα.
8. Σερβίρουμε
ζεστά με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου