Η Συνταγή της Ημέρας: Χοιρινό με λάχανο
Μία συνταγή
για τους φίλους της καλής κουζίνας από το Σφυγμό της αγοράς.
Παραδοσιακό
φαγητό που συνήθως το φτιάχνουν στη βόρεια Ελλάδα. Πολύ εύκολο και νόστιμο,
θέλει απλά λίγη υπομονή στο μαγείρεμα.
#tsoulotip: Το αλάτι και το πιπέρι το βάζουμε στο
τέλος για να μη μας βγει αλμυρό η καφτερό αντίστοιχα το φαγητό μας. Το λάχανο
μη σας φανεί πολύ όσο μαγειρεύεται, μαραίνετε.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό
Χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κύβους 5x5
1 Λάχανο χοντροκομμένο
2 Πράσα χοντροκομμένα 5 εκ.
4-5 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 Σκελίδες σκόρδο
800 γρ. Χλιαρό νερό
1 Κύβο ζωμό κοτόπουλο
3 Φύλλα δάφνης
1 Στικ κανέλας
1 Μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ.Χυμό ντομάτας
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 Λάχανο χοντροκομμένο
2 Πράσα χοντροκομμένα 5 εκ.
4-5 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 Σκελίδες σκόρδο
800 γρ. Χλιαρό νερό
1 Κύβο ζωμό κοτόπουλο
3 Φύλλα δάφνης
1 Στικ κανέλας
1 Μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ.Χυμό ντομάτας
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
& ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μία βαθιά
κατσαρόλα ρίχνουμε 6-7κσ.ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας για 5 λεπτά από
όλες τις πλευρές.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια
και τα πράσα, μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε τα σκόρδα.
3. Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο, την
κανέλα, τις δάφνες και το χυμό ντομάτας, σκεπάζουμε με το καπάκι και
μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1:30 ώρα.
4. Μόλις ετοιμαστεί ρίχνουμε μέσα στην
κατσαρόλα το λάχανο και το μαϊντανό, ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα
30-35 λεπτά.
5. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό ρίχνουμε
αλάτι και πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Σερβίρουμε ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου